Naslovnica :> A do Ž bolesti i savjeti
A do Ž bolesti i savjeti
Afte Ispis E-mail

AFTE - mali mjehurići poput leće na sluznici usne šupljine , ali i na jeziku.

Biljna mješavina kod afti - kadulja, timjan, bijeli sljez, mrkva, mažuran. 2 žlice mješavine poparite sa 8 dcl vode i ostavite 20 min poklopljeno. Pijete više puta na dan uz grkljanje svakog gutljaja.

Biljna tinktura, destilat i iscrpina - kadulja, majčina dušica, bijeli sljez, kopriva i kupina. U 1 dcl vode nakapamo 40 kapi tinkture i grkljamo više puta na dan.

Med sa biljem kod afti - kadulja, borovica, propolis, med. Uzmemo 1 žlicu meda sa bobicama i žvačite čim duže, a zatim progutajte.

 
Akne Ispis E-mail

Akne ili bubuljice, začepljeni su otvori lojnica i mladima ponekad stvaraju velike probleme, ne istiskati bubuljice. Čirići počinju crnim komedonima (susijedicama) koje izbacuju bjelkastu nit ako se stisnu.

Čaj, biljna mješavina kod akni ( za čišćenje krvi )  - divlja maćuhica, čičak, stolisnik, kopriva, neven, maslačak, kadulja, livadni preskoč, kičica, različak. 2 žlice mješavine poparimo sa 8 dcl vode ostavimo poklopljeno 20 min i pijemo u gutljajima kroz dan.

Biljna krema - čičak, rosopas, kokotac, vučja stopa, stolisnik, bor, maslačak, preslica, lavanda, limun, kadulja, propolis. Mazati više puta kroz dan.

Biljna tinktura za čišćenje i dezinfekciju kod akni - čičak, bročka, borovica, preslica, propolis. Tinkturom natopiti vatu i čistiti napadnuta mjesta.

Gel protiv akni - čičak, stolisnik, kamilica, preslica, kadulja, hrast, ruža.

Biljni oblozi  protiv akni - čičak, neven, trputac, kadulja.  2 žlice mješavine popariti sa pola litre vode, ostaviti poklopljeno 15 min, potom bilje zavijemo u platno i stavimo na akne, oblog u čaju obnavljamo, a sa čajem radite kupke.

 
Alergije Ispis E-mail

Alergije su neprirodne reakcije obrambenog sustava organizma i javljaju se u raznim oblicima, a razlikuju se po težini, teško ih je dijagnosticirati i u mnogim slučajevima su neizlječive, ali bi svakako trebalo ustanoviti uzrok alergije.  Alternativni oblici lječenja postali su veoma popularni i mogu ublažiti bolest. U našem programu imamo .

biljnu mješavinu -od stolisnika, crni sljez, turica, paprena metvica, očanica, kamilica,zlatnica.Ova mešavina djeluje antimukozno i protoupalno.  3 žlice mješavine popariti sa 8 dcl vode, nakon15 min procijediti i piti 6 gutljaja prije i 6 poslije jela 3 puta na dan.

Kombinacija eteričnih ulja, lavande eukaliptusa i paprene metvice koja se umasirava i inhalira. Za lakše disanje.

Pripravak sa octom, nakon obroka uzite jednu žlicu jabučnog octa sa medom.

 
Alkoholizam Ispis E-mail

Alkolizam ćete teško liječiti ljekovitim biljem, ali i to nije nemoguće, ako uz to ide i vaša čvrsta volja. Za izuzetne neprilike, mamurluk i trovanje, nudim vam čaj - koji smiruje i ublažava probleme, a istodobno tijera na mokrenje, veliku stolicu, povračanje i znojenje.

Uzmite šaku majčine dušice i poparite sa 1 litrom vode i za 2 min procijedite i pijte.

Kupka - biljno octena u ne previše vrućoj vodi, djeluje veoma blagotvorno na izmučeni organizam.

 
Alopecija Ispis E-mail

Alopecija - ispadanje kose.

Ima više tipova alopecije, najdobročudnija je ona koja nastaje zbog lošeg postupanja sa kosom i ona se najlakše lječi. Ako vam vlasište ili brada ogole u pravilnim krugovima bolujete od " alopecije u krugovima ". Najčešća od svih alopecija je difuzna progresiva. Pravi uzroci slabo su poznati, a vjerovatno su u vezi sa nasljednim činiocima.  Ova bolest može se usporiti, pa čak i zaustaviti, no ako se je razvila do kraja u čelavost, kosu više nitko nemože vratiti. Suprotne tvrdnje su laž.

Biljna mješavina za utrljavanje kod alopecije - sastav : sok breze, dragoljub, kopriva, čičak, sapunika, domaći rum,crna gorušica.Svakog jutra, a poželjno je i navečer utrljavamo u vlasište.

Eterična ulja protiv alopecije - sastav : limun, čempres, borovica, ružmarin, timjan, kadulja i čičkova tinktura. Utrljavati 2 puta na dan.

 
Alzheimerova Ispis E-mail

Prvenstveno pogađa osobe starije od 65 godina, a manifestira se promjenom raspoloženja, potištenosti, paranojom, uznemirenost, tjeskoba, sebičnost, djetinjasto ponašanje, gubljenje orjentacije, smetenost, nepažnja, zaboravljanje nedavnih događaja, nemogučnost zadržavanja informacija i. t. d. Budući da osoba možda nije svijesna toga, morali bi drugi pomoći.

Biljne kapi kod alzheimerove bolesti - sastav : lišće ginka, glog.

Kao preventiva 2 puta na dan po 25 kapi.

Kod bolesti 3 puta na dan po 30 kapi.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 47

Potraži proizvode